Glæd dig til nye spændende historiske arrangementer!

Dalum-Hjallese lokalhistoriske forening og arkiv er klar med et nyt og spændende efterårsprogram for vore medlemmer.

Den 30. september kl. 19 kan du høre mere om det spektakulære Vindelev guldfund, når den ene af guldfinderne, Jørgen Antonsen, gæster Dalum kirkes anneks.

Måske har du allerede set DRs serie om fundene og er blevet nysgerrig efter mere. Måske er emnet nyt for dig. Uanset hvad kan du se frem til en interessant aften med en masse viden om det enestående fund.

Lørdag den 9. november kl. 10-14 slår lokalarkivet dørene op for en særudstilling om pigtrådsmusikkken i Dalum, når vi markerer ”Arkivernes Dag 2024”. Her vil du få et indblik i pigtrådsmusikkens indmarch i det lokale musikmiljø i 1960erne. Der vil være udstilling, plancher, koncertoptagelser, oplæg og måske vil du være så heldig at møde en eller flere af datidens lokale pigtråds-stjerner. Programmet er endnu ikke helt på plads, men vær sikker på, det bliver et par hyggelige timer på lokalarkivet på Bøgedalvænget 4. Mød op og få et nostalgisk tilbageblik på The Mandies, Les Mann og hvad de ellers hed i 1960ernes sprudlende lokale musikmiljø

Torsdag den 21. november kl. 10 vil museumsinspektør Mogens Bo Henriksen fra Museum Odense gøre os klogere på Nonnebakken og dens spændende historie fra vikingernes ringborg til nonnekloster. Det sker i Dalum kirkes anneks.

Den 25. november kl. 19 skifter vi atter spor. Her skal det handle om fynsk erhvervsliv og i særdeleshed nogle af de virksomheder, som vort lokalområde og især Hjallese er så rig på.
Professor emeritus Tage Koed Madsen vil på grundlag af et nyt storværk om fynsk erhvervsliv efter 1945, som han har skrevet sammen med Jesper Strandskov, gøre os klogere på hvad der har karakteriseret fynske virksomheder, og hvor udviklingen er på vej hen. Der vil være særlige nedslag på lokale virksomheder, så vi får mulighed for at sætte den lokale erhvervsudvikling ind i en større kontekst. Arrangementet holdes i Hjallese kirke.

Sæt gerne allerede nu krydser i kalenderen. Mere information vil følge til de enkelte arrangementer.